Kun rahat eivät riitä – Mitä kannattaa tehdä?

Home » Säästäminen » Kun rahat eivät riitä – Mitä kannattaa tehdä?

Kun taloudellinen tilanne on hankala ja rahat eivät riitä, se voi olla todella stressaavaa. Kuitenkin, se ei ole loppu maailmalle – on olemassa useita tapoja, joilla voit hallita taloudellista tilannettasi ja päästä eroon veloista.

Ensinnäkin, sinun tulee tarkastella taloudellista tilannettasi ja selvittää, miten paljon olet velkaa. Voit käyttää erilaisia ​​tilitarkastusohjelmia selvittääksesi, mitä velkoja sinulla on ja miten voit alkaa hoitaa ne.

Tämän jälkeen voit keskittyä velkojen maksamiseen. Jotkut vaihtoehdot voivat sisältää velkojen konsolidoinnin tai velkojen vähennyksen.

Velkojen konsolidointi tarkoittaa, että voit vähentää useita pienempiä velkoja ja keskittyä yhteen suurempaan velkaan. Velkojen vähentäminen voi sisältää lainanottajan ja lainanantajan neuvotteluja, joiden avulla voit saada alennettuja korkoja ja lyhentää velkojen maksamiseen kuluvaa aikaa.

Kun olet maksanut velat, voit alkaa säästää rahaa. Voit aloittaa pienin askelin, kuten rajaamalla viihde- ja ruokamenoja ja aloittamalla rahasäästötili. Säästämällä pienen summan rahaa joka kuukausi, voit kerätä itsellesi taloudellisen turvaverkon, joka voi auttaa sinua selviämään tulevista taloudellisista vaikeuksista.

Vaikka rahat voivat tuntua pieniltä, voit silti tehdä paljon asioita, jotta voit hallita taloudellista tilannettasi. Kun alat selvittää, miten voit maksaa velkasi ja aloitat rahojen säästämisen ja sijoittamisen, voit saada paljon paremman käsityksen siitä, mitä rahaa voit käyttää ja miten voit kasvattaa varallisuuttasi.

Tee näin jos rahat ei riitä vuokraan

1. Keskustele vuokranantajasi kanssa taloudellisesta tilanteestasi ja selvitä, onko tilapäisiä vuokranhuojennuksia tai maksusuunnitelmia mahdollista saada.

2. Harkitse kämppiksen etsimistä tai huoneen vuokraamista kodistasi lisätulojen saamiseksi.

3. Vähennä kuluja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi peruuttamalla tilauksia tai vähentämällä ulkona syömistä ja muita kuin välttämättömiä ostoksia.

4. Tutustu valtion avustusohjelmiin, kuten asumiskuponkeihin tai hätäavuokratukeen, joiden avulla voit kattaa vuokran.

5. Harkitse osa-aikatyön tai freelance-keikan hankkimista lisätulojen saamiseksi.

6. Harkitse perheen tai ystävien puoleen kääntymistä tilapäisen taloudellisen avun saamiseksi.

Jos rahat ei riitä elämiseen

Jos rahat eivät riitä elämiseen, yksi tapa ratkaista ongelma on tarkistaa omat kulutustottumukset ja etsiä tapoja säästää rahaa sitä kautta. Voit esimerkiksi välttää osamaksuja ja maksaa kerralla, käydä useammin kirpputoreilla tai valita halvempia vaihtoehtoja ruoan ja vaatteiden suhteen.

Kuten aikaisemmin mainittu, säästäminen pienillä summilla kuten 20 eurolla kuukaudessa voi olla avuksi ja tuoda lisää vararahastoa pahan päivän varalle.

On myös tärkeää ottaa huomioon, että nettotulosi ei aina kerro koko tarinaa ja joskus on tarpeen tehdä suurempia muutoksia, kuten muuttaa halvempaan asuntoon tai vaihtaa työpaikkaa, jotta talous saadaan tasapainoon.

Näin voit säästää ruokakuluissa

Esimerkiksi käymällä ruokakaupassa vain kerran viikossa ja keskittymällä suurempiin ruokakauppoihin voit säästää paljon myös elintarvikkeissa. On myös tärkeää ottaa ostoslista mukaan kun menet ruokakauppaan, jotta et lankea siihen ansaan, että ostat spontaanisti asioita, joita et oikeasti tarvitse.

Ruokaa ostaessasi voi myös olla kannattavaa ostaa suurempia eriä ainesosia, jotta voit syödä samaa ruokaa muutaman päivän ajan etkä tarvitse ostaa erillisiä ainesosia jokaista päivää varten. Näin säästät selvästi rahaa jokapäiväisessä elämässäsi ja vältät turhat ostokset, kun ruoka pilaantuu tai jää yksinkertaisesti syömättä ja jää jääkaappiin.

Tee suunnitelma ja mieti, minä viikonpäivinä käyt ruokakaupassa, ja yritä aluksi noudattaa suunnitelmaasi kuukauden ajan, jotta näet, miten se sujuu. Kirjoita ylös, mitä kaikki ostamasi tavarat maksavat ja kuinka paljon tarvitset mitä tahansa, ja yritä pitää kiinni viikoittaisesta budjetista, kun kyse on elintarvikkeista. Esimerkiksi 50 euron viikkobudjetti, jos asut yksin, tai 150 euroa, jos sinulla on kumppani ja lapsia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *